Bookmark and Share

Mosaic Biomedicals guanya la 5a edició de BioEmprenedorXXI

Per cinquè any consecutiu, el 2012 el programa BioEmprenedorXXI ha impulsat la creació i el creixement d’empreses innovadores dins l’àmbit de les ciències de la vida a través d’accions de formació, assessorament i acompanyament a emprenedors que tenen una idea de negoci o empresa en fase inicial.

El programa analitza la viabilitat de les idees de negoci, ofereix mentoring i mostra bones pràctiques i experiències i permet als participants l’accés al finançament i a la internacionalització dels seus projectes.

L’empresa guanyadora de la cinquena edició ha estat Mosaic Biomedicals, spin-off del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), fundada pels doctors Josep Baselga i Joan Seoane i la biotecnòloga Judit Anido, que ha desenvolupat noves teràpies personalitzades que eliminen les cèl·lules mare tumorals. També han presentat el primer fàrmac —en fase preclínica— capaç de reduir en un 51% les recurrències de tumors cerebrals.

Miru Medical Systems (Fundació Teknon), creadora d'un producte innovador que permet monitoritzar l'administració de medicació als llits dels hospitals, i ProteoDesign (Universitat de Barcelona-Princeton University), que ofereix serveis de recerca per a la indústria biofarmacèutica, han estat el primer i segon finalista del premi, respectivament.

Durant les cinc edicions del programa BioEmprenedorXXI, s’han presentat 141 projectes d’empreses i emprenedors i s’han atorgat prop de 175.000 euros en premis. Del  total de sol·licituds rebudes, el 57% (81 projectes empresarials) s’han beneficiat de l’acompanyament que ofereix el programa; 34 d’aquests projectes s’han constituït com a empresa i 13 més estan en vies de constitució. Aquestes empreses ja han creat, fins al moment, 146 llocs de treball. Aquestes dades es van recollir en una memòria del certamen publicada coincidint amb el lliurament de premis de la cinquena edició.

També té especial rellevància el conjunt d’accions de formació, internacionalització i incubació (cursos d’acceleració a la Universitat de Cambridge, la participació en una fira internacional de referència del sector i en el programa Biocàpsules o un any d’accés a l’oferta tecnològica del Parc Científic de Barcelona).

D’aquesta forma, BioEmprenedorXXI, promogut actualment per “la Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona (a través de Barcelona Activa) i Biocat —amb el suport fins a 2012 de la Cambra de Comerç de Barcelona i FECYT— es consolida com una important plataforma que impulsa les ciències de la vida a Catalunya.

El programa ha acompanyat 81 projectes empresarials en cinc edicions

Foto de família amb els premiats de la cinquena edició.

BioEmprenedorXXI impulsa un conjunt d’accions de formació, internacionalització i incubació.

Acte de presentació de l'evolució i els resultats de les cinc edicions del BioEmprenedorXXI.