Bookmark and Share

bioXclusters acosta les pimes europees als mercats estratègics

Amb l’objectiu de millorar l’accés de les pimes biotecnològiques i de tecnologies mèdiques a tres mercats estratègics (els Estats Units, la Xina i el Brasil), Biocat es va incorporar com a soci en el projecte europeu bioXclusters (2012-2013) finançat per la Unió Europea. Els altres socis són l’agència de promoció econòmica Entreprise Rhône-Alps International (ERAI) —líder del projecte— i els bioclústers LyonBiopole (Rhône-Alps, França), BioM (Baviera, Alemanya) i BioPmed (Piemont, Itàlia).

Les quatre regions del projecte bioXclusters aporten un teixit de més de 1.700 empreses —de les quals 520 es troben a Catalunya— amb activitat, principalment, en els camps de l'oncologia, la medicina personalitzada i les malalties cardiovasculars, neurològiques, infeccioses i immunològiques. Es caracteritzen per ser empreses que treballen amb plantejaments innovadors i capdavanters en projectes de recerca científica.

Durant el 2012, es va dur a terme la primera de les trobades programades amb experts dels mercats estratègics seleccionats, amb l’objectiu d’oferir informació i obrir un canal de contacte amb entitats i empreses del país. En concret, 51 pimes de la BioRegió van participar a Barcelona a la jornada Impulsant la internacionalització (I): Brasil (17-4-12), que va comptar amb la presència d’Eduardo Emrich Soares, president i director general de Biominas, una entitat amb seu a Belo Horizonte —on hi ha un dels clústers biotecnològics més grans d’Amèrica del Sud— que es dedica a la promoció del sector biomèdic a través de l’impuls del teixit empresarial.

El setembre es va dur a terme una missió empresarial al Brasil, amb participació dels cinc socis del projecte, per conèixer el seu sector biotec. La delegació va visitar diverses empreses i parcs científics i tecnològics de São Paulo i Rio de Janeiro i va participar a la fira BioPartnering Latin America.

El 2013 està previst que es realitzin jornades i missions empresarials a la Xina i els Estats Units.

Biocat ha estat l’entitat responsable de dur a terme accions de comunicació per a bioXclusters com l’elaboració del pla de comunicació, el disseny de marca i imatge gràfica del projecte  i la creació dels suports a Internet (bloc, Twitter, LinkedIn) i els materials informatius (fulletó, informes de país, entre d’altres).

Durant el 2012, es va dur a terme la primera trobada amb experts dels mercats estratègics.

Taula rodona de la jornada "Impulsant la Internacionalització: Brasil".

Brasil ha estat el primer mercat estratègic que ha treballat bioXclusters.